Як зняти стрес: топ-8 методів?

01.09.2021 09:01

У кожної людини бувають ситуації, які викликають паніку і переживання. І часом впоратися з ними не так легко, як здається на перший погляд. Стрес – результат постійної напруги і реакцій на негативні моменти. Він вкрай погано впливає не тільки на психологічний стан, але і приносить шкоду всьому організму. Пам’ятайте: якими складними не були б часи, не варто віддавати всі сили на негативне сприйняття. Ми підкажемо, як швидко і ефективно побороти стрес і закрити за ним двері.

Дихайте

Для стресів характерно відчуття паніки. Людині здається, що йому не вистачає повітря, він починає задихатися і переживати ще більше. Якщо відчуваєте, що вас переповнює негатив – зробіть кілька глибоких вдихів. Продовжуйте рівномірно дихати, щоб забезпечити доступ кисню, що почне розслабляти тіло. Виконуйте кілька дихальних вправ, поки не відчуєте, що починаєте заспокоюватися.

Ароматерапія

Вплив запахів на мозок відомо вже давно. За допомогою ароматів можна легко регулювати настрій, направляючи його як в позитивне, так і в негативне русло.Хороший варіант – придбати ароматичну лампу. В наш час є багато видів по невисоким цінам. Запасіться аромамаслами, щоб час від часу проводити приємну терапію. Запах лаванди і сандалу заспокоює і розслабляє, тоді як цитрусові аромати 

Те ж стосується і улюблених запахів. Якщо відчуваєте, що починаєте нервувати – дістаньте з сумки пляшечку з улюбленими парфумами або туалетною водою і обережно вдихніть. Постарайтеся носити з собою річ, яка буде зберігати заспокійливий запах.

Гаряча ванна

Чи відчуваєте, що втомилися і втратили сили? Прийміть гарячу ванну. Ванна з травами допоможе добре заснути, проте можна також напустити піни і трохи поніжитися.

Однак якщо потрібно швидко зібратися і підбадьоритися – краще приймати теплий або контрастний душ.

Поплачте

Плакати – не соромно. Особливо якщо накопичилося багато негативу всередині. Як відомо, саме сльози виштовхують назовні пережитий стрес, виводячи з організму токсичні речовини, які виробляються під час стресу. Тому не варто тримати в собі емоції. Дозвольте собі залишитися наодинці і посумувати. Поплачте – і дуже скоро вам стане легше.

Покричіть

Звичайно ж, не на винуватця вашого стану або на оточуючих людей. Найкраще підійде прогулянка в затишному місці. Не бійтеся, що це буде смішно або недоречно. Відпустіть всі свої проблеми – і нехай вони вас більше не турбують.

Якщо ж немає можливості звільнити емоції за допомогою крику – співайте. Увімкніть улюблену композицію, озбройтеся імпровізованим мікрофоном – і відірвіться від щирого серця!

Масаж

Розслабляючий масаж – ще один ефективний спосіб розслабитися і забути про негаразди, які переслідували вас весь день. Якщо немає часу на відвідування салону – попросіть свою половинку помасажувати голову і розтерти тіло. Завдяки такій терапії м’язи звільняться від зажатості, що позначиться і на настрої, здоров’я тіла і заспокоїть вашу нервову систему.

Фільми

Що може бути краще цікавої кінострічки після чергового стресу? Крім того, людям набагато простіше переживати власні проблеми, якщо вони схожі з ситуаціями персонажів фільмів. І хоча способи вирішення проблем у персонажів не так часто збігаються з реальністю, приємно знати, що в кінці кінців і ваші негаразди пройдуть, і все закінчиться добре.

В русі

Заняття спортом, посиденьки з друзями, подорожі – все це заряджає нас енергією і не залишає часу для сумнівів і поганих думок. Звичайно, стрес робить нас дратівливими і мовчазними. Але завдяки новим враженням ви і думати забудете про погане.

І пам’ятайте: все погане має властивість закінчуватися. Якщо можете вирішити проблему – не варто хвилюватися. Якщо немає – то який сенс переживати?

—————

Назад


Контакт

Любиковицький ліцей

Рівненська область, Сарненський район, с. Любиковичі, вул. Центральна 42